Trancedans met cacao
8 mei

Started on 8 mei 202211:00De verbindende factor in Nuenen

Dit is een dag voor jezelf waarin Trancedans, inzicht, heling en verdieping centraal staan.

Trancedans is een oeroude techniek waarmee je danst van binnenuit. Door het dansen wordt je levenskracht wakker gemaakt en ga je uit je hoofd, voorbij het denken. Ceremoniële cacao zorgt ervoor dat je hart zich kan openen en de illusie van afgescheidenheid verdwijnt. Er komt ruimte voor je diepste gevoelens.

Trancedans in combinatie met cacao brengt je in een diepere staat van overgave. Het is gemakkelijker om inzichten te ontvangen en contact te maken met diepere lagen in jezelf. We maken gebruik van een aantal elementen die het hartopende effect van de cacao zullen ondersteunen zoals o.a. lichaamswerk en klank. We begeleiden de dans met life instrumenten waar dat passend voelt.

dans data: 
* 8 mei 2022
* 17 juli 2022
* 23 oktober 2022

Je leert

Hoe vertrek je bij jezelf weg

Je krijgt inzicht in de manier waarop jij vertrekt bij jezelf en wat hiervoor de helende beweging is.

Karakterstructuren herkennen

De maskers van jezelf en de ander herkennen. Hiermee kan je de verbinding met jezelf verdiepen en vanuit authenticiteit makkelijker contact maken met de ander.

Familiesysteem

Je ontdekt de onzichtbare invloed van je familie systeem op je leven

Wat brengt het

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voor wie

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hoe werken we

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Praktische informatie

Tijdens de cacao ceremonie drinken we rauwe ceremoniële cacao in een veilige en harmonieuze omgeving. Het zorgt ervoor dat je hart zich kan openen en de illusie van afgescheidenheid verdwijnt. Er komt ruimte voor je diepste gevoelens. Op liefdevolle wijze neem je jezelf waar en ben je in staat jezelf oordeelloos te bezien. Ceremoniële cacao geeft ons een krachtig gereedschap op weg naar zelfrealisatie en acceptatie.

Ceremoniele Cacao

Ceremoniële cacao is anders van samenstelling en bevat meer verbindingen dan organische rauwe cacao. De ceremoniële cacao wordt door een cacao sjamaan van Quatamala in het wilde regenwoud uitgezocht en wordt niet verbouwd op een boerderij.

Werking rauwe cacao

Ongeroosterde cacaobonen bevatten veel antioxidanten (flavonoide), een stof die het risico op diverse ziekten beperkt en gezondheid bevordert. Onderzoek heeft aangetoond dat cacao van alle voedingsmiddelen de hoogste concentratie antioxidanten bevat.

Buiten de antioxidanten bevat rauwe cacao ook stoffen die de stemming kunnen beinvloeden. Zoals het aminozuur tryptophaan, die serotoninelevels een boost geeft waardoor je je gelukkiger, liefdevoller, minder gestressed en relaxter voelt.

Daarnaast vindt je de stof anandamide, het bliss molecuul, dat ook vrijkomt na het sporten en je een natuurlijke ‘high’ kan geven.

Ook bevat cacao de stof phenethylamine (PEA), dezelfde stof die vrijkomt als we verliefd worden. Daarnaast helpt PEA met focussen en concentreren.

De meest gestelde vragen kan je op de pagina FAQ lezen.
Mocht je vraag hier niet tussen staan, kan je met onderstaande formulier meer informatie opvragen.

Online aanmelden

Het team

Rob Hessels

Bezielingscoach & trainer

Aniet Langeveld

Psycho-energetisch therapeut & Trainer

Nathalie Balm

Energie en lichaamswerk

Reviews

Een bijzondere voor mij nieuwe dansvorm waarin ik me helemaal kon overgeven aan de intimiteit met mezelf. Geblinddoekt kon ik me vrij en volkomen veilig voelen. Een helende ervaring waarin ik me uitgenodigd voelde door de zuiver afgestemde en hartverwarmende begeleiding van Rob, Aniet en Nathalie. Met muziek die intens tot in mijn vezels voelbaar was. Verrassend, krachtig en verleidelijk. Op deze plek is het eigenlijk niet anders mogelijk dan in verbinding te gaan met mezelf. Telkens dieper en dieper. De ondersteunende live klank healing met drum, ratel en rainmaker versterkte dat. Toen de blinddoek af was voelde ik me enorm bevrijd, blij, ontspannen en dankbaar. Wat een ontdekking! Een echte aanrader’. Met warme groet, Yvonne

Yvonne

Dansen met een blinddoek om, geheel bij jezelf blijven, niet met de ander bezig maar een dag helemaal voor jou. Wat een ervaring, wat een welkom, met veel zorg en aandacht, een team van 3, begeleiding, je meenemen en dan zelf ervaren wat de muziek, beweging, geluid en geur werkelijk doet voor je lichaam. Wauw! Dit is meer dan luxe, verbinden met jezelf, weer in contact komen met je lijf. Weer een stap dichter bij mezelf mogen komen. Dank, dank, dank. 

Mariëlle de Vaan

Een Trancedag van Rob Hessels, Aniet Langeveld en Nathalie Balm is niet alleen een kwestie van lekker dansen. Het is een diep contact met jezelf maken en met dat wat er nodig is om het leven helemaal door je lichaam te laten stromen. Tijdens zo’n trancedag blijken blokkades die er nog zijn te kunnen oplossen, waardoor er nog meer ruimte komt voor stroming van leven en van bezieling door je hele lichaam. En dat betekend ook meer geluk, innerlijke vrijheid en beleving van liefde.

Adriaan Hoogendijk

In november ’21 deed ik mee aan de Trancedans bij de Verbindende Factor, onder zeer kundige, liefdevolle en ervaren begeleiding van Rob, Aniet en Nathalie. Wat een cadeau, wat een heerlijkheid. Ik heb al redelijk wat ceremonies bij mogen wonen, maar deze staat echt bovenaan mijn lijst. Je voelt, ziet en weet dat deze drie weten wat ze doen en de combinatie van oefeningen, sharing, de prachtige gekozen muziek, de opbouw in de muziek en het dansen zelf, samen met de ‘space en de energie’ die ze hebben neergezet hebben mij heling, plezier en genot gegeven. Ik raad het iedereen aan, dit wil je niet missen. Oh ja, en met cacao, is helemaal een aanrader 😉

Ellen Aarts

Deze Trancedans bracht me een gevoel van verbinding met mezelf en tevens met anderen. De sfeer in de groep was mooi, respectvol en liefdevol. Heerlijk om met gelijkgestemden te zijn, zeker nu. Me laten raken door de muziek en me laten raken in mijn gevoel en emoties. Contact maken met mijn hart een alles wat daarin gevoeld wil worden. Ook mijn oude pijn. Het intense contact tijdens de inquiry met mijn oefenmaatje was heel mooi. Het in verbinding kunnen blijven in de pijn die gevoeld werd bij ons beiden

Ella van der Aa