Trancedans met cacao

Dit is een dag voor jezelf waarin Trancedans, inzicht, heling en verdieping centraal staan.

Trancedans is een oeroude techniek waarmee je danst van binnenuit. Door het dansen wordt je levenskracht wakker gemaakt en ga je uit je hoofd, voorbij het denken. Ceremoniële cacao zorgt ervoor dat je hart zich kan openen en de illusie van afgescheidenheid verdwijnt. Er komt ruimte voor je diepste gevoelens.

Trancedans in combinatie met cacao brengt je in een diepere staat van overgave. Het is gemakkelijker om inzichten te ontvangen en contact te maken met diepere lagen in jezelf. We maken gebruik van een aantal elementen die het hartopende effect van de cacao zullen ondersteunen zoals o.a. lichaamswerk en klank. We begeleiden de dans met life instrumenten waar dat passend voelt.

dans data: 
* 17 juli 2022
* 23 oktober 2022

Deze dans brengt je:

Inzicht

Transformatie

Helderheid

Heling

Wat kan deze dag je brengen

  • Diepere verbinding met jezelf 
  • Transformatie
  • Inzichten
  • Helderheid

Praktische informatie

We beginnen de dag met een meditatie om je dieper te verbinden met jezelf, het veld waarin je heling of inzicht ontvangt en de intentie waar je de dans mee in gaat.

Voorafgaande de dans word een ceremonie houden waarin je de mogelijkheid wordt geboden om het hart in een diepere laag te openen met de Spirit van cacao. Het nemen van de cacao is geen verplichting, het bijwonen van de ceremonie wel. Op deze manier word je toch meegenomen in het energie veld van de Cacao.
Daarna neemt ieder zijn eigen plek in de ruimte in… de muziek laat jouw dans ontstaan.

De hele trancedans en bedding is erop gericht dat de deelnemers kunnen zakken, landen in zichzelf met als doel; de verbinding met jezelf te herstellen, inzichten te verkrijgen, te verdiepen in eigen-liefde en vandaar uit op te staan. We begeleiden de dans met life instrumenten waar dat passend voelt. Om je beweging naar binnen te vergemakkelijken dans je geblinddoekt.

Er is daarna tijd voor integratie.

Na de lunch maken we een creatieve slag in het transformatie proces.
Vervolgens gaan we de volgende Trancedans in. Inzicht op een diepere laag, heling, acceptatie en integratie zijn dan de insteek.

We sluiten deze bewogen dag af met een laatste korte deelronde, thee, fruit, chocolade en nootjes om weer rustig te kunnen landen in het “hier en nu”.

Deze Trancedans Deep is een co-creatie van Nathalie Balm en INNRVOYZ.

Met passie en bezieling heten we je welkom…..
Rob, Aniet & Nathalie

Ceremoniele Cacao
Ceremoniële cacao is anders van samenstelling en bevat meer verbindingen dan organische rauwe cacao. De ceremoniële cacao wordt door een cacao sjamaan van Quatamala in het wilde regenwoud uitgezocht en wordt niet verbouwd op een boerderij.

Werking rauwe cacao
Ongeroosterde cacaobonen bevatten veel antioxidanten (flavonoide), een stof die het risico op diverse ziekten beperkt en gezondheid bevordert.

Buiten de antioxidanten bevat rauwe cacao ook stoffen die de stemming kunnen beinvloeden. Zoals het aminozuur tryptophaan, die serotoninelevels een boost geeft waardoor je je gelukkiger, liefdevoller, minder gestressed en relaxter voelt.
Daarnaast vindt je de stof anandamide, het bliss molecuul, dat ook vrijkomt na het sporten en je een natuurlijke ‘high’ kan geven. Ook bevat cacao de stof phenethylamine (PEA), dezelfde stof die vrijkomt als we verliefd worden. Daarnaast helpt PEA met focussen en concentreren.

Cacao bevat een hoge dosering magnesium, ijzer, chroom, mangaan, koper, zink en vitamine C

Draag laagjes kleding waar je makkelijk in kunt bewegen.

Neem warme sokken, warme bovenkleding, evt. eigen blinddoek en potluck voor de lunch mee.

€ 111,- (zakelijk excl. BTW)

Inbegrepen zijn:

  • Koffie, thee, lekkers
  • Cacao
  • Twee zorgvuldig samengestelde, afgestemde playlists
  • Inspirerende- en deskundige begeleiding

De verbindende factor
Adres: Wettenseind 4
5674 AA Nuenen

Het is niet mogelijk om op de locatie te overnachten

Zondag 17-7-2022
Zondag 23-10-2022

Er dansen maximaal 15 dansers

De meest gestelde vragen kan je op de pagina FAQ lezen.
Mocht je vraag hier niet tussen staan, kan je met onderstaande formulier meer informatie opvragen.

Online aanmelden

Klik hier voor de algemene voorwaarden

Het team

Rob Hessels

Bezielingscoach & trainer

Aniet Langeveld

Psycho-energetisch therapeut & Trainer

Nathalie Balm

Energie en lichaamswerk

Ervaringen

Een bijzondere voor mij nieuwe dansvorm waarin ik me helemaal kon overgeven aan de intimiteit met mezelf. Geblinddoekt kon ik me vrij en volkomen veilig voelen. Een helende ervaring waarin ik me uitgenodigd voelde door de zuiver afgestemde en hartverwarmende begeleiding van Rob, Aniet en Nathalie. Met muziek die intens tot in mijn vezels voelbaar was. Verrassend, krachtig en verleidelijk. Op deze plek is het eigenlijk niet anders mogelijk dan in verbinding te gaan met mezelf. Telkens dieper en dieper. De ondersteunende live klank healing met drum, ratel en rainmaker versterkte dat. Toen de blinddoek af was voelde ik me enorm bevrijd, blij, ontspannen en dankbaar. Wat een ontdekking! Een echte aanrader’. Met warme groet, Yvonne

Yvonne

Dansen met een blinddoek om, geheel bij jezelf blijven, niet met de ander bezig maar een dag helemaal voor jou. Wat een ervaring, wat een welkom, met veel zorg en aandacht, een team van 3, begeleiding, je meenemen en dan zelf ervaren wat de muziek, beweging, geluid en geur werkelijk doet voor je lichaam. Wauw! Dit is meer dan luxe, verbinden met jezelf, weer in contact komen met je lijf. Weer een stap dichter bij mezelf mogen komen. Dank, dank, dank. 

Mariëlle de Vaan

Een Trancedag van Rob Hessels, Aniet Langeveld en Nathalie Balm is niet alleen een kwestie van lekker dansen. Het is een diep contact met jezelf maken en met dat wat er nodig is om het leven helemaal door je lichaam te laten stromen. Tijdens zo’n trancedag blijken blokkades die er nog zijn te kunnen oplossen, waardoor er nog meer ruimte komt voor stroming van leven en van bezieling door je hele lichaam. En dat betekend ook meer geluk, innerlijke vrijheid en beleving van liefde.

Adriaan Hoogendijk

In november ’21 deed ik mee aan de Trancedans bij de Verbindende Factor, onder zeer kundige, liefdevolle en ervaren begeleiding van Rob, Aniet en Nathalie. Wat een cadeau, wat een heerlijkheid. Ik heb al redelijk wat ceremonies bij mogen wonen, maar deze staat echt bovenaan mijn lijst. Je voelt, ziet en weet dat deze drie weten wat ze doen en de combinatie van oefeningen, sharing, de prachtige gekozen muziek, de opbouw in de muziek en het dansen zelf, samen met de ‘space en de energie’ die ze hebben neergezet hebben mij heling, plezier en genot gegeven. Ik raad het iedereen aan, dit wil je niet missen. Oh ja, en met cacao, is helemaal een aanrader 😉

Ellen Aarts

Deze Trancedans bracht me een gevoel van verbinding met mezelf en tevens met anderen. De sfeer in de groep was mooi, respectvol en liefdevol. Heerlijk om met gelijkgestemden te zijn, zeker nu. Me laten raken door de muziek en me laten raken in mijn gevoel en emoties. Contact maken met mijn hart een alles wat daarin gevoeld wil worden. Ook mijn oude pijn. Het intense contact tijdens de inquiry met mijn oefenmaatje was heel mooi. Het in verbinding kunnen blijven in de pijn die gevoeld werd bij ons beiden

Ella van der Aa

Everytime I Dance, i turn into a better version of me