Rineke Vierhoven

Transformatie coach & docent

Rineke is in 1989 met yogabeoefening gestart, en heeft sinds die tijd verschillende uiteenlopende stijlen beoefent. Haar voorkeur gaat uit naar een combinatie van een zachte vorm van yoga met een actieve vorm van yogabeoefening: een combinatie van yin en yang. In haar loopbaan heeft zij een brede ervaring opgedaan met het beoefenen van verschillende stijlen, zoals hatha yoga, yin yoga, asthanga yoga, nada yoga, partneryoga, power yoga en kundalini yoga.

Sinds het begin is zij op een intensieve ontdekkingsreis naar de oude kennis, en zoekt steeds de diepte in haar studie van de yoga. Zij heeft verschillende erkende opleidingen afgerond, zoals de vierjarige opleiding yogadocent en de eenjarige opleiding zwangerschapsyogadocent aan de Yoga Acedemie Nederland. Ook heeft zij verschillende opleidingen en workshops rond kinderyoga afgerond. Daarnaast neemt zij geregeld deel aan trainingen en opleidingen om meer kennis en vaardigheden op te doen, waarvan onderstaand de belangrijkste staan genoemd.

In 2003 is zij met lesgeven begonnen, en is Pureyoga in 2006 ontkiemt. Als yogadocent heeft zij ervaring in het verzorgen van hatha yoga, yin yoga, power yoga, partner yoga, zwangerschapsyoga, asthanga yoga, kinderyoga, tieneryoga, yogatherapie, privélessen en yoga voor specifieke doelgroepen, zoals kinderen met bijzondere aandacht, mannen, vrouwen, vrouwen in de overgang en ouderen. Sinds 2009 biedt Pureyoga docentenopleidingen, trainingen en workshops aan, ook in samenwerking met gastdocenten.

Tijdens het geven van yogales, het verzorgen van yogaopleidingen en haar studie van verschillende levens- en natuurfilosofieën is zij geïnteresseerd geraakt om mensen als coach te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling op hun pad.

De natuur is een belangrijke inspiratiebron voor Rineke. Vanaf haar geboorte was zij in haar jeugd met natuurschoon omringt in het Leggelerveld in Dwingeloo, Drenthe. Inmiddels is zij weer terug bij de bron en en woont en werkt in het natuurlandschap van landgoed Rheebruggen in Drenthe, vlakbij haar geboortegrond.