Cacao ceremonie met yoga & klank

Op deze ochtend drink je ceremoniële rauwe cacao in een veilige en harmonieuze omgeving. Het zorgt ervoor dat je hart zich kan openen en er komt ruimte voor je diepste gevoelens.

We maken gebruik van een aantal elementen die het hartopende effect van de ceremonie zullen ondersteunen zoals yoga-hartopeners en klank.

Na het drinken van de cacao kan je gaan genieten van een klankbeleving met tibitaanse klankschalen en verschillende oer instrumenten. Je lichaam bestaat voor zo’n 70 % uit water, door de trillingen van de instrumenten krijgt je lichaam een innerlijke massage op celniveau. De warme klanken herinneren aan geborgenheid en brengen je in contact met de stilte in jezelf.

Op liefdevolle wijze neem je jezelf waar en ben je in staat jezelf oordeelloos te zien. De cacao geeft je een krachtig gereedschap op weg naar zelfrealisatie en acceptatie.

Wat krijg je

Cacao ceremonie

Yoga

Klankheling

Veilige setting

Wat kan deze dag je brengen

  • Meer bij jezelf 
  • Heling 
  • Verzachting
  • Inzicht
  • Diepe ontspanning

Voor wie

  • Deze dag is voor ieder die behoefte heeft aan verstilling, vertraging en verzachting.

Online aanmelden

Klik hier voor de algemene voorwaarden

Praktische informatie

Ceremoniele Cacao
Ceremoniële cacao is anders van samenstelling en bevat meer verbindingen dan organische rauwe cacao. De ceremoniële cacao wordt door een cacao sjamaan van Quatamala in het wilde regenwoud uitgezocht en wordt niet verbouwd op een boerderij.

Werking rauwe cacao
Ongeroosterde cacaobonen bevatten veel antioxidanten (flavonoide), een stof die het risico op diverse ziekten beperkt en gezondheid bevordert.

Buiten de antioxidanten bevat rauwe cacao ook stoffen die de stemming kunnen beinvloeden. Zoals het aminozuur tryptophaan, die serotoninelevels een boost geeft waardoor je je gelukkiger, liefdevoller, minder gestressed en relaxter voelt.

Daarnaast vindt je de stof anandamide, het bliss molecuul, dat ook vrijkomt na het sporten en je een natuurlijke ‘high’ kan geven. Ook bevat cacao de stof phenethylamine (PEA), dezelfde stof die vrijkomt als we verliefd worden. Daarnaast helpt PEA met focussen en concentreren.

Cacao bevat een hoge dosering magnesium, ijzer, chroom, mangaan, koper, zink en vitamine C

Sterrenyoga Bleiswijk
Adres: Christiaanhuigensstraat 14 Bleiswijk.

Er kunnen maximaal 10 deelnemers mee doen.

De meest gestelde vragen kan je op de pagina FAQ lezen.
Mocht je vraag hier niet tussen staan, kan je met onderstaande formulier meer informatie opvragen.

De trainers

Angelique Stavast

Yoga docent

Nathalie Balm

Energie en lichaamswerk

Ervaringen

Lieve Nathalie, Het voelde heel vertrouwd om van jou deze sessie te mogen ontvangen. Je vrouwelijke energie, je liefdevolle vriendelijkheid, de huiselijke en welkomme setting en de vele kleurrijke instrumenten die door mijn lichaam en geest heen gonsden, heb ik genoten van deze sessie. Ik kom graag nog een keer en raadt het zeker de anderen aan. Als je overweegt te gaan en ergens nog twijfelt, laat je overtuigen door het simpelweg te ervaren, want het is het waard <3 

Marja

De klanksessie was heel erg fijn. Een persoonlijk en intiem ontmoeten.  Alles met aandacht en passie verzorgd. Ik voelden me nadien erg ontspannen de volgende dag ook en het deed iets met m’n darmen alsof er iets was losgelaten. Dank je wel lieve Nathalie.

Esther

Erg fijne intieme klankschaal sessie gehad bij Nathalie. Was een kadootje aan mezelf dat ik dit mocht meemaken. Het was een zeer meditatieve sessie waarin ik werd meegenomen door de klanken..🧘‍♂️🙏

Herwin

Toen ik met mijn partner samen binnenkwam om deel te nemen aan de cacaocermonie die begeleidt werd door Nathalie was er vanaf de eerste blik een connectie . Nadat we een plekje hadden gezocht in de zaal, begon de ceremonie met ontspannende yoga oefeningen , dans en zang. Daarna kwam de cacao en toen die begon te werken werd de hele groep getrakteerd op klankbad . Dit ging van heel lichte zachte en hoge geluiden , naar zware brommende en lage geluiden . Door de cacao werd het effect van het klankbad groter en ontstond er een warme gloed die door mijn hele lichaam trok. Ik vond het een feestje en het is zeker een aanrader om de ceremonie bij Nathalie te doen.

Corien

Ik heb een Cacaoceremonie bij Nathalie mogen ondergaan en mogen ontvangen. Na een hoop gelezen te hebben over deze ceremonie was er een gezonde spanning om er aan deel te gaan nemen. Aangekomen in het zaaltje in Rotterdam wist Nathalie me meteen op me gemak te stellen en was het een warm welkom. Nathalie is een ontwapenede empathische vrouw die iedereen met respect en bij de ceremonie betrek. Na een duidelijke uitleg begin de ceremonie. Het gevoel is lastig te omschrijven maar het gevoel van thuis komen het gevoel van een warm bad. De muziek en het geluid van de trommels en klankschalen waarmee Nathalie door de groep mee loop, dragen bij dat je in een fijne ontspanning komt. Ook de verschillende geuren die voorbij komen maakt het een mooie warme reis . Na de ceremonie fijn na kunnen praten met de mensen hoe ze hun reis hebben ervaren. Alles bij elkaar een super ervaring en zeker aan te raden.

Sander

Yesterday I was clever, so I wanted to change the world. Today I am wise, so I am changing myself • rumi •