Helende reis met karakterstructuren

In deze 3 daagse training ontdek je met de karakterstructuren hoe je je lichaam energetisch bewoont. Je leert de karakterstructuren en maskers van jezelf en de ander herkennen. Hiermee kan je de verbinding met jezelf verdiepen en vanuit authenticiteit makkelijker contact maken met de ander. 

Afhankelijk van je eigen aard en de invloed van je familiesysteem, leidt het masker tot terugtrekken, afhankelijkheid, vervloeien met de ander, machtstrijd, opoffering of het vermijden van intimiteit. Tijdens deze training krijg je inzicht in de manier waarop jij vertrekt bij jezelf en wat hiervoor de helende beweging is.

We maken een reis met de kleine dromer, de kleine trooster, de kleine bondgenoot, de jonge held, de kleine redder en de kleine prins(es). Dit is een overlevingsmechanisme die je in de kindertijd (0-7 jaar) hebt ontwikkeld als reactie op het familiesysteem, of als angst of schrik waardoor je ziel zich teruggetrokken heeft.

In deze 3 daagse leer je

Patronen doorbreken

Leer reageren vanuit jezelf ipv je overlevingsmechanisme

Je maskers herkennen

Hiermee kan je de verbinding met jezelf verdiepen en vanuit authenticiteit makkelijker contact maken met de ander.

Inzicht in je familie patronen

Je ontdekt de onzichtbare invloed van je familie systeem op je leven

Hoe je vertrekt

Je krijgt inzicht in de manier waarop jij vertrekt bij jezelf en wat hiervoor de helende beweging is.

Wat kan deze reis je brengen

  • Diepere verbinding met jezelf en de ander
  • Grenzen beter aangeven
  • Verzachting
  • Makkelijker contact met je oorspronkelijke verlangens
  • Levensenergie kan weer vrij stromen
  • Jezelf openen voor de liefde

Voor wie

  • Deze training is voor een ieder die de verbinding met zichzelf wil verdiepen en daarmee ook verbinding met de ander wil verdiepen. Enige ervaring met opstellingen is gewenst.
  • Voor coaches, lichaamswerkers en therapeuten. In deze training leer je de karakter structuren ook herkennen van jouw cliënten zodat je ze nog gerichter kan begeleiden

Praktische informatie

We werken met de karakterstructuren en de maskers om meer in je lichaam te komen.
Een karakterstructuur is de opeenstapeling van kwetsingen en tekorten in je kinderjaren, de krassen op je ziel. Om de pijn te bedekken of te ontkennen naar jezelf en anderen heb je onbewust een reactiepatroon ontwikkeld, het masker. In een stressvolle situatie reageer je ook als volwassene vanuit dit masker. Je vergeet dat je een keus en speelruimte hebt. Het masker werkt door in je relaties, in je werk en hoe je in het leven staat.

Er zijn zes karakterstructuren waar we allemaal iets van in onszelf herkennen. Twee zijn meestal op de voorgrond. Dit is vooral zichtbaar in onze energie, ons lichaam en de relatie tot de ander. Als we onze wezenlijke behoeftes verbergen, isoleren we daarmee onszelf. Door inzicht en transformatie krijgen we contact met onze oorspronkelijke verlangens.

We gaan met speelsheid de diepte in via lichaamswerk en opstellingen.
Je krijgt uitleg over de inhoud van de karakterstructuren en de nadruk ligt op het ervaren en voelen in je lichaam, want wat je ervaart beklijft het meest. We hebben ruimte ingebouwd voor vertraging, ontspanning en integratie.

Rahina is intuitief en brengt lichtheid in de training. Naast systemische lichaamscoaching begeleidt zij familieopstellingen in Den Haag.‘De karakterstructuren hebben me zo geleerd hoe ik vertrek onder stressvolle situaties. En wat de oorsprong is van dat vertrekken. Ik herken de beweging steeds sneller en ben nu beter geworteld op mijn plek en in mijn vooroudergrond.’ www.raahi.nl

Nathalie werkt als kanaal en brengt lichaamswerk en vertraging in de training. Tijdens mijn reis met het plantmedicijn ayahuasca kreeg ik mijn 2 karakterstructuren te doorvoelen en ging ik door een diepe transformatie. Dit bracht me dicht bij mezelf. Om nu met de karakterstructuren te werken in deze helende reis voelt als een groot cadeau.

Adres: Laan van Meerdervoort 187A in Den Haag
Goed te bereiken met het OV en in de buurt kun je tot 18.00 uur gratis parkeren. Het is niet mogelijk om op de locatie te overnachten

september of oktober 2022, data volgt binnenkort.

Bij interesse kan je mij een mail sturen dan plaats ik je op de lijst.

De investering is 495,- Dit is inclusief btw, onbeperkt koffie en thee.

De meest gestelde vragen kan je op de pagina FAQ lezen.
Mocht je vraag hier niet tussen staan, kan je met onderstaande formulier meer informatie opvragen.

Online aanmelden

Klik hier voor de algemene voorwaarden

De trainers

Rahina Hassankhan

Trainer & systemisch lichaamscoach

Nathalie Balm

Energie en lichaamswerk

Ervaringen

Alles wat in je zit en wat je voelt wordt zichtbaar. Dat is confronterend, pijnlijk, leerzaam en het gaf mij ruimte om dingen los te laten. Ik herkende verschillende karakterstructuren in mezelf. In de ene herkende ik mijn vader. Ik heb dat gedrag vroeger niet fijn gevonden en nu had ik datzelfde gedrag als overleving. Bij een andere structuur werd zo pijnlijk zichtbaar hoe weinig aandacht er voor mij is geweest. De ingang via het lichaam past bij mij en is waardevol, het is veel sneller voelbaar en je gaat de diepte in. Nu, weken later, ben ik in de fase van verwondering. Ik deed heel hard mijn best en nu is er iets veranderd in mijn positie naar mijn familie. Ik ervaar rust in mijn zijn en voel me minder gehaast. Ik heb het gevoel dat ik nu durf om mijn plek aan te nemen. Dit doet ook iets in de relatie met mijn kinderen.

Petra

Deze dagen hebben me zoveel inzicht gebracht in de maskers die ik draag en welke beweging ik maak als het spannend wordt. Ik vertrek, maak me groter of vervloei met de omgeving. Ik kan nu mijn beweging helder doorzien en er is veel veranderd in contact met anderen op spannende momenten. Ik blijf veel meer en ben begrensd in mijn lijf aanwezig, ook als het spannend wordt.

Nathalie

Onder begeleiding van Rahina Hassankhan en Nathalie Balm heb ik met 6 andere dames een reis gemaakt met de 6 karakterstructuren. Wat ik heb geleerd is hoe ik over kom bij andere en hoe ik mij van binnen voel niet altijd overeen komt. Dat ik de angst om mijn werkelijke zelf te laten zien los mocht laten. Ik heb tools gekregen om mijn innerlijke kind te helen en dat zal bijdragen in iedere relatie die ik heb. Of dat nu zakelijk is, met mijn partner of mijn kind. Dat is een cadeautje!

Naomi Koswal

Ik ben vrij nuchter en ik ging nu met de intentie: ik laat het over me heen komen. Alles wat we doen, willen we begrijpen. Waarom doen we iets? Dat is hier niet. Dat vind ik een geruststelling. Je mag loslaten, je laten meevoeren en je krijgt vertrouwen. Het helpt echt.  Ik geniet nu bewuster van de kleine dingen, voel de wind langs m’n wangen. Ik durf tijd te nemen voor mezelf zonder dat ik me schuldig voel. Ik voel me helderder. In mijn werk ben ik heel duidelijk geworden. De onzekerheid die er altijd was, die onzekerheid heeft het weggehaald. Ik sta steviger maar voel me ook lichter.

Farial

Yesterday I was clever, so I wanted to change the world. Today I am wise, so I am changing myself • rumi •