Helende reis met karakterstructuren

“Wie ben jij zonder je maskers?”

Heb jij wel eens dat je jezelf groter maakt wanneer je geraakt wordt? Of misschien wel het tegenovergestelde, dat je jezelf juist kleiner maakt of tegen jezelf zegt; ‘niemand raakt mij meer!’ Maar ook in stressvolle situaties op het werk, in je relatie, vriendschap of ouderschap. Wat gebeurd er met jou wanneer je daar in terecht komt? Trek je je terug? Ga je de strijd aan of kun je geen kant op?

Triggers die zorgen dat je overlevingsmechanismen aan gaan. Als kind leer je jezelf overlevingsmechanismen aan wanneer je met pijn of kwetsing te maken krijgt. De maskers zijn een reactie op deze mechanismen waarmee je bij je jezelf vandaan raakt en zorgt ervoor dat  je oorspronkelijke verlangens en behoeften worden bedekt.

Wil jij krachtiger door het leven gaan? Meer eigenheid en levensvreugde ervaren? Inzicht in jouw patronen krijgen? Bewustwording krijgen op hoe jij de dingen doet en waarom je het zo doet? Wil jij oude patronen loslaten? Een diepere verbinding met jezelf en de ander, meer aanwezigheid ervaren in je lichaam en beter voor jezelf opkomen?

Hoe mooi is het om de kracht én de kwetsbaarheid van je patronen te ervaren?

Wat gaan we doen?
We gaan met een kleine groep in een veilige setting met speelsheid de diepte in. We zoomen in op de karakterstructuren en de bijbehorende maskers.
Een karakterstructuur is de opeenstapeling van kwetsingen en tekorten in je kinderjaren, de krassen op je ziel. Om de pijn te bedekken of te ontkennen naar jezelf en anderen heb je onbewust een reactiepatroon ontwikkeld, het masker. In een stressvolle situatie reageer je ook als volwassene vanuit dit masker. Je vergeet dat je een keuze en speelruimte hebt. Het masker werkt door in je relaties, in je werk, het ouderschap en hoe je in het leven staat.

Er zijn zes karakterstructuren waar we allemaal iets van in onszelf herkennen. Twee zijn meestal op de voorgrond. Dit is vooral zichtbaar in onze energie, ons lichaam en de relatie tot de ander. Je ontdekt de beweging van het Schizoïde, Orale, Symbiotische, Psychopatische, Masochistische en Rigide masker. Je krijgt inzicht in wat voor jou de helende beweging is. Je maakt contact met je oorspronkelijke verlangens en weet je levensenergie weer vrij te maken. Met de karakterstructuren kom je snel tot de kern van een patroon. Een patroon wat jou beperkt in waar je verlangen ligt of misschien juist wel een patroon wat goed voor je werkt. Je ervaart op de diepere lagen wat de invloed is van jouw familiesysteem op jouw masker/ karakterstructuur en ontdek je welke thema’s jou daarin nog ‘vasthouden’.

Wij kijken er naar uit in deze training met jou op reis te gaan. Je bent welkom !

18,19 en 20 mei 2024 in Den Haag

In deze 3 daagse leer je

Patronen doorbreken

Je maskers herkennen

Je talenten en kwaliteiten herkennen

Vanuit authenticiteit verbinding maken

Wat kan deze reis je brengen?

 • Eigenheid ‘ont- dekken’ en het leven te volle te leven vanuit jouw eigen kwaliteiten;
 • Sneller patronen doorbreken;
 • Je grenzen voelen en deze aangeven;
 • Contact maken met je oorspronkelijke verlangens en behoeften;
 • Je levensenergie weer vrijer laten stromen;
 • Herkennen van jouw eigen talenten en kwaliteiten;
 • Als professional herken je de karakterstructuren van jouw cliënten en krijg je tools aangereikt om jouw cliënten gerichter te begeleiden;
 • Hoe de diverse maskers systemisch ontstaan zijn;
 • Hoe je meer begrip kan hebben voor jezelf en anderen
 • Hoe je de verschillende maskers leert herkennen in het dagelijks leven en welke mogelijkheden er dan ontstaan.

Praktische informatie

We gaan met speelsheid de diepte in via lichaamswerk en opstellingen.
Je krijgt uitleg over de inhoud van de karakterstructuren en de nadruk ligt op het ervaren en voelen in je lichaam, want wat je ervaart beklijft het meest. We hebben ruimte ingebouwd voor vertraging, ontspanning en integratie.

 • Deze training is voor een ieder die de verbinding met zichzelf en de ander wil verdiepen.
 • Als professional leer je de karakter structuren herkennen van jouw cliënten zodat je ze nog gerichter kan begeleiden. Je komt sneller tot de kern.

18, 19 en 20 mei 2024

Bij interesse kan je mij een mail sturen dan plaats ik je op de lijst.

Rahina is intuitief en brengt lichtheid in de training. Naast systemische lichaamscoaching begeleidt zij familieopstellingen in Den Haag.‘De karakterstructuren hebben me zo geleerd hoe ik vertrek onder stressvolle situaties. En wat de oorsprong is van dat vertrekken. Ik herken de beweging steeds sneller en ben nu beter geworteld op mijn plek en in mijn vooroudergrond.’ www.raahi.nl

Nathalie werkt als kanaal en brengt lichaamswerk en vertraging in de training. Tijdens mijn reis met het plantmedicijn ayahuasca kreeg ik mijn 2 karakterstructuren te doorvoelen en ging ik door een diepe transformatie. Dit bracht me dicht bij mezelf. Om nu met de karakterstructuren te werken in deze helende reis voelt als een groot cadeau.

Adres: Laan van Meerdervoort 187A in Den Haag
Goed te bereiken met het OV en in de buurt kun je tot 18.00 uur gratis parkeren. Het is niet mogelijk om op de locatie te overnachten

De investering is 595,- Dit is inclusief btw, onbeperkt koffie en thee.

Zijn de kosten een drempel voor je, neem dan contact met me op.

De meest gestelde vragen kan je op de pagina FAQ lezen.
Mocht je vraag hier niet tussen staan, kan je met onderstaande formulier meer informatie opvragen.

Online aanmelden

Klik hier voor de algemene voorwaarden

De trainers

Rahina Hassankhan

Trainer & systemisch lichaamscoach

Nathalie Balm

Energie en lichaamswerk

Ervaringen

Alles wat in je zit en wat je voelt wordt zichtbaar. Dat is confronterend, pijnlijk, leerzaam en het gaf mij ruimte om dingen los te laten. Ik herkende verschillende karakterstructuren in mezelf. In de ene herkende ik mijn vader. Ik heb dat gedrag vroeger niet fijn gevonden en nu had ik datzelfde gedrag als overleving. Bij een andere structuur werd zo pijnlijk zichtbaar hoe weinig aandacht er voor mij is geweest. De ingang via het lichaam past bij mij en is waardevol, het is veel sneller voelbaar en je gaat de diepte in. Nu, weken later, ben ik in de fase van verwondering. Ik deed heel hard mijn best en nu is er iets veranderd in mijn positie naar mijn familie. Ik ervaar rust in mijn zijn en voel me minder gehaast. Ik heb het gevoel dat ik nu durf om mijn plek aan te nemen. Dit doet ook iets in de relatie met mijn kinderen.

Petra

Deze dagen hebben me zoveel inzicht gebracht in de maskers die ik draag en welke beweging ik maak als het spannend wordt. Ik vertrek, maak me groter of vervloei met de omgeving. Ik kan nu mijn beweging helder doorzien en er is veel veranderd in contact met anderen op spannende momenten. Ik blijf veel meer en ben begrensd in mijn lijf aanwezig, ook als het spannend wordt.

Nathalie

Onder begeleiding van Rahina Hassankhan en Nathalie Balm heb ik met 6 andere dames een reis gemaakt met de 6 karakterstructuren. Wat ik heb geleerd is hoe ik over kom bij andere en hoe ik mij van binnen voel niet altijd overeen komt. Dat ik de angst om mijn werkelijke zelf te laten zien los mocht laten. Ik heb tools gekregen om mijn innerlijke kind te helen en dat zal bijdragen in iedere relatie die ik heb. Of dat nu zakelijk is, met mijn partner of mijn kind. Dat is een cadeautje!

Naomi Koswal

Ik ben vrij nuchter en ik ging nu met de intentie: ik laat het over me heen komen. Alles wat we doen, willen we begrijpen. Waarom doen we iets? Dat is hier niet. Dat vind ik een geruststelling. Je mag loslaten, je laten meevoeren en je krijgt vertrouwen. Het helpt echt.  Ik geniet nu bewuster van de kleine dingen, voel de wind langs m’n wangen. Ik durf tijd te nemen voor mezelf zonder dat ik me schuldig voel. Ik voel me helderder. In mijn werk ben ik heel duidelijk geworden. De onzekerheid die er altijd was, die onzekerheid heeft het weggehaald. Ik sta steviger maar voel me ook lichter.

Farial

Yesterday I was clever, so I wanted to change the world. Today I am wise, so I am changing myself • rumi •