Nathalie Balm

Energie en lichaamswerk

Ik ben Nathalie Balm. Energie & lichaamswerker, ontwerper van body balm en van krachtvoorwerpen.
Via de natuurtuin bij mijn huis kom je in mijn praktijkruimte. Hier geef ik energetische voetreflex massages, klankschaal massages en systemisch lichaamswerk.
Na de intense geboorte van mijn zoon ben ik iedere avond zijn voetjes gaan masseren. Het was voor mij voelbaar dat hij dat nodig had, ik voelde hem onder mijn aanraking steeds rustiger worden. Later ben ik ook andere mensen om mij heen voetmassages gaan geven. Het effect was groots en ook míjn hart ging ervan stromen. Een opleiding Voetreflexmassage volgde en in 2013 heb ik de voetmassages op mijn eigen manier verder ontwikkeld, zachter en energetischer.

Door zachtheid landen in je lichaam
Vrouwen komen bij mij om weer te landen in hun eigen lichaam, ze zijn vaak hooggevoelig en willen dieper contact met hun lichaam. Regelmatig komt een vrouw overprikkeld binnen en gaat na de massage weer gegrond naar buiten. Zelf geven ze aan dat ze zich veilig voelen bij mij en veel helderheid krijgen van de sessies en daar word ik dan weer blij van. Ik vind het fijn om met hooggevoelige vrouwen te werken, ze kunnen de zachte aanraking en de diepte echt vóelen.

Energie wil stromen
Diezelfde zachtheid en diepte vind je ook terug bij mijn andere behandelingen. Bij klankschaalmassage geven de klanken via resonantie aan waar de energie niet goed doorstroomt. Als de klank helder wordt, merk je dat gelijk in je lichaam: het gaat weer stromen en er ontstaat ontlading. Tijdens systemisch lichaamswerk stem ik me af op de zielslaag, de levensstroom. We stellen jóuw vraag aan je lichaam en ik voel met je mee. Het is heel mooi om te zien dat wanneer bepaalde delen in ons lichaam de erkenning krijgen binnen het familiesysteem, de levensenergie weer vrij kan stromen.

Innerlijke wijsheid
Als vrouwen hun eigen lichaam weer gaan voelen, herinneren ze het contact met hun innerlijke wijsheid. Ook ik heb op dit vlak een hele reis gemaakt en ik blijf onderweg. Van zoekende, chaotische vrouw naar een vrouw met innerlijke rust en levensenergie. Ik merk dat juist door met bewuste aandacht, zonder oordeel en zonder verwachtingen aan te raken, vrouwen dieper contact krijgen met hun lichaam om zo weer vernieuwde stappen te kunnen zetten op hun eigen pad van ontwikkeling.